Održana Skupština Levog samita Srbije – završen proces transformacije

zastave

Skupština Levog samita Srbije kojom je organizacija završila proces transformacije i postala politička organizacija sa individualnim članstvom, održana je u subotu, 22. decembra 2018. godine.

Nakon zatvorenog dela Skupštine, usledio je otvoreni razgovor s predstavnicima i predstavnicama drugarskih grupa i organizacija: Udruženi pokret slobodnih stanara, Marks21, Ne davimo Beograd, 7 zahteva, Lokalni front Kraljevo, DIEM 25, Inicijativa za Požegu, Združena akcija Krov nad glavom, Socijaldemokratska unija. Dalja saradnja sa širokim spektrom organizacija koje se bore za principe slobode, jednakosti i solidarnosti predstavlja jedan od ciljeva transformisanog Levog samita Srbije.

Događaj su svojim prisustvom uveličali i brojni prijatelji, saradnice i saradnici, drugarice i drugovi sa kojima smo tokom proteklih pet godina sarađivali, radili i borili se, ali sa kojima planiramo i dalje da stvaramo novo, bolje društvo.

Levi samit Srbije je nastao 2013. godine kao koalicija radničkih grupa, udruženja, studentskih i aktivističkih organizacija. U tom obliku je postojao do početka 2018. godine kada je izglasana transformacija ka političkoj organizaciji sa individualnim članstvom.

Transformacija Levog samita Srbije je samo korak napred ka stvaranju leve političke partije u Srbiji, čija se politika temelji na osnovama koje možete pronaći u Manifestu, dostupnim na našem sajtu.

Zalažemo se za društvo koje će zadovoljiti potrebe svih ljudi, solidarno uključenih u poduhvat za ispunjenje svih njihovih potencijala! Zajedničke ciljeve ćemo ostvariti jedino demokratskim odlučivanjem o tome šta i na koji način proizvodimo kao društvo, razvijajući sredstva za proizvodnju u zajedničkom vlasništvu. Zalažemo se za društvo demokratskog socijalizma!

Pozivamo vas da nam se u toj borbi pridružite. Pristupnicu možete preuzeti na ovom linku, popuniti je i poslati na našu adresu levisamitsrbije@gmail.com.

 

Be the first to comment on "Održana Skupština Levog samita Srbije – završen proces transformacije"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*